10 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

1 - Η συνοικία της Σπλάντζιας αναπλάστηκε πρόσφατα και θεωρείται η νέα εναλλακτική πρόταση για την παλιά πόλη των Χανίων. Ο χαρακτήρας της είναι πολυπολιτισμικός και γεμάτος αντιθέσεις. Κατοικείται από ντόπιους και αλλοδαπούς, δεν έχει παραδοθεί ακόμα στον τουρισμό και την εκμετάλλευση και προσφέρει ησυχία και ασφάλεια μέρα και νύχτα.


2 - Το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου αποτελεί σχεδόν τη μοναδική ηχορρύπανση της περιοχής καθώς χτυπάει τις ώρες και τα μισάωρα. Ο ναός αυτός αποτελεί σπάνιο δείγμα μνημείου στο οποίο συνυπάρχουν καμπαναριό και μιναρές.


3 - Επί της οδού Δασκαλογιάννη, δηλ. σε απόσταση μόλις 100μ. από ΤΟ ΣΠΙΤΙ, υπάρχει φούρνος, μίνι μάρκετ, φαρμακείο και Delicatessen για τις βασικές σας προμήθειες.Επίσης γύρω από την πλατεία και στα κοντινά στενά βρίσκονται αρκετά καλά και ενδιαφέροντα εστιατόρια, καφέ κ αι μπαράκια της πόλης.

Αγαπημένα μας μαγαζιά σε απόσταση αναπνοής:
  • Το πηγάδι του Τούρκου – Αραβική κουζίνα
  • Κουζίνα ΕΠΕ.- Ελληνική κουζίνα - Δασκαλογιάννη 25 - τηλ. 28210 42391
  • Μεσογειακό – Εναλλακτική κουζίνα - Χατζημιχάλη Νταλιάνη 34 - τηλ. 28210 57992
  • Το καρνάγιο – Κρητική κουζίνα - Πλατεία Κατεχάκη 8 - τηλ. 28210 53366
  • 36 – Wine bar - Καλλίνικου Σαρπάκη 36 - τηλ. 28210 57590
  • Μηδέν άγαν – Κρασιά & Delicatessen - Δασκαλογιάννη 70 - τηλ. 28210 27068
  • Το κλειδί – Καφέ μπαρ
  • Τα δύο λουξ – Καφέ μπαρ - Σαρπηδόνος 8 - τηλ. 28210 52515

4 - ΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι τριώροφο και ως εκ τούτου γεμάτο σκάλες. Για λόγους ασφάλειας δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των έξι ετών και για ταξιδιώτες με κινητικές δυσκολίες.

5 - ΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι ως γνωστό ενετικό κτίσμα και τα θεμέλιά του πατούν πάνω σε βράχια, τα οποία μεταφέρουν στους τοίχους του ισογείου μια αλμύρα από τη θάλασσα που κάνει το σουβά του ισογείου να θρυλά.

6 - Όποιος μείνει ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ πάνω από τρεις νύκτες θα πρέπει να ποτίζει τα λουλούδια στην ταράτσα.

7 - Στο ισόγειο του σπιτιού υπάρχουν δύο ποδήλατα στη διάθεσή σας. Η πόλη μας δεν διαθέτει ποδηλατοδρόμους, αλλά καθώς ΤΟ ΣΠΙΤΙ βρίσκεται δίπλα στο ενετικό λιμάνι και στο κέντρο της παλιάς πόλης μπορείτε να κάνετε αρκετές ευχάριστες διαδρομές κατά μήκος της παραλίας, στους πεζόδρομους και στα στενά της πόλης.

8 - ΤΟ ΣΠΙΤΙ βρίσκεται σε σοκάκι και με το αυτοκίνητο δεν μπορείτε να φτάσετε έξω από την πόρτα του. Μπορείτε όμως να το προσεγγίσετε σε απόσταση 20 έως 30 μέτρων. Περισσότερες πληροφορίες στο σελίδα «Άφιξη».

9 - Αξίζει να περπατήσετε μέχρι το Κουμ Καπί , την παραλία που εκτίνεται ανατολικά των τειχών και αποτελεί το στέκι της νεολαίας της πόλης. Επίσης αν σας αρέσουν οι ψαρομεζέδες ή επιθυμείτε μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα πορευθείτε κατά μήκος της ακτής προς τα δυτικά. Περίπου 500μ. μετά το τέλος του λιμανιού θα βρεθείτε στην παραλία της Νέα Χώρας. Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται και για ποδηλατάδα.

10 - Χρήσιμοι υπερσύνδεσμοι: